trelitervin.blogg.se

En blogg där vi skriver och rapporterar vart i världen vi befinner oss!

Happy ending

Publicerad 2013-05-12 20:37:53 i

Ja som ni alla säkert redan vet så har vi kommit hem. Allt vi skrev om Vietnam var bara något vi skrev om så ingen skulle förstå att vi var på väg hem. Synd på ett sätt då det hade varit väldigt kul att få åka dit. Kanske nästa gång? ;-)
 
Nu har vi alltså varit hemma en vecka. Usch. Idag är det söndag och imorgon börjar det härliga arbetslivet igen, som vi har längtat! hahaha....
 
Jag Albin skriver detta blogginlägg mest för att få ett slut på trelitervin, ett väldigt tragiskt slut då vi har haft oerhört kul när vi har bloggat och framförallt har vi haft en oförglömlig resa!
Den vanligaste frågan man får är "vad har varit bäst?"  Jag och David har disskutera det här flera gånger på resan och vi har tyvärr inget självklart svar på den frågan. Men om man frågar oss var det har varit bäst måste vi nog säga Kambodja. Vi tyckte om det landet oerhört mycket, just för hur vi blev bemötta av Kambodjanerna och för att det var så billigt! 
Det jag tyckte var häftigaste med resan är ju självklart mitt Bungyjump. Får jag göra det igen gör jag mer än gärna om det...!!!! :)
 
Juste det, har ju glömt att berätta att jag hade en fånge med mig när jag flög hem...
 
 
Säg hej till David Larsson aka 53069
 

 
 
Så fort vi kom fram till Halmstad så överraskade vi våra nära och kära samt hade en väldigt trevlig överraskningsförfest hos Uffeman som blev en hellyckad kväll! Självklart börjades ju kvällen med en helig och alldeles underbar svensk pizza:
 
 
 
 
Från oss alla på trelitervin till er alla som har läst och brytt er om vår resa, tack för visat intresse hoppas detta har varit nästan lika spännande för er som för oss :) 
 
 
AND REMEMBER, LIFE IS SO MUCH BETTER IN BOARD SHORTS THAN JEANS
 
 

Fängslade på stranden

Publicerad 2013-05-01 13:23:00 i

Det här inlägget är och kommer nog vara det mest obehagliga och dystraste vi någonsin kommer skriva här på trelitervin. Mer om det senare.
 
Vi börjar med att uppdatera er om Sihanoukville :) 
Eftersom det inte är tillåtetför mig att dricka någon alkohol har det blivit ett par väldigt lugna dagar med strandhäng och fotbollskvällar med ett glas coca-cola. Retsam som David är ger han mig alltid ett irriterande leende varje gång hans öl kommer in. Kul kille.. ;-) 
 
Så om man sammanfattar de senaste dagarna i Sihanoukville så har vi varit på shoppingtur, olika marknader, hängt på stranden och givetvis besökt farbror doktor varje dag. 
 
 
En otroligt känd rondell som vi inte vet varför men fin är den :-)
 
 
Dags för marknad
 
 
 
Trångt och jävligt
 
 
Men färsk frukt fanns det, fint Uffe? :)
 
 
 
På väg till stranden...
 
 
 
 
 
 
 
 
David är glad för ölen är på väg in...
 
 
Och Albin är ledsen för Kambodjanen trodde ju att om man ber om öl ska de givitvis ha en varsin. David blev mer än nöjd :)
 
 
Vi beslöt oss för att det är dags att hitta på något nytt. Inte för att vi har tröttnatt på stranden åhnej, men det kan vara kul med lite omväxling. Vi drog och bokade buss till huvudstaden Phnom penh för att turista lite. 
Kambodja som många av er vet drabbades för x antal år sedan för en ny diktator vid namnet Pol Pot som bestämde sig för att starta om på nytt. Detta gjorde han genom att döda över 3 miljoner människor av befolkningen på brutala sätt. Genom att skapa en ny allians som kallade för sig "de röda khmererna" (khmer=kambodjan) beslagtog man alla människor som var något. Allt skulle börja om så alla människor som hade någon form av utbildning, glasögon eller dylikt blev dödade. Alla barn över sex år fick klara sig på egen hand i fängelserna, de som var under sex år fick fortfarande vara med sin mor. 
 
Det vi har besökt är ett vältkänt fängelse som kallas för S21, samt området dit fångarna och den vanliga befolkningen togs för att avrättas, killing fields.
 
 
 Såhär såg några av cellerna ut
 
 
I en sal (fängelset är en f.d. skola) fick det plats 16 celler
 
 
Det gäller att följa reglerna
 
På Killing Fields döades flest Kambodjaner. I början tog man av personerna i frågan kläderna och smetade in dem i något kemsikt medel innan man skulle döda dem för att de inte skulle börja lukta. Men allt eftersom dödandet ökade så struntade man i att ta av kläderna på offren. Man dödade som mest upp till 300 personer/dag. Man skjöt inte ihäl någon eftersom kulor var så dyra. Istället dödade man människor med det man hade såsom spadar, hackor, machetes och dylikt.
 
 
Här är den största massgraven med 450 personer
 
 
 
 
Detta var nog ett av det värsta även fast allt är väldigt hemskt. Mot det här trädet dödade man nämligen små spädbarn. Man tog tag i benen och slungade huvudet på trädstammen. När man hittade Killing fields kunde man se fragment av hjärnan sitta fast i trädet. 
 
 
Fortfarande idag hittas det skelettdelar från offren i området
 
 
Området var från början en vanlig kyrkogård. Vissa av gravarna finns faktiskt kvar än idag
 
 
Minnesmonumentet, här inne bevaras folks skelett som man hittat här
 
17 hyllor högt
 
 
 
Olika sorters vapen man använde för att avrätta folket
 
 
Nu har vi turistat färdigt för idag och nu är det dags att visa lite mer normala bilder :-)
 
 
När man tar ut pengar får man inte ha keps på sig, YOLO
 

 
Utsikten från hotellet
 

Som vi berättade tidigare så har vi valt att ta en paus från strandlivet. Men efter att ha varit så duktiga med att turista i en hel dag så tycker vi att det får vara nog, nu vill vi tillbaka till stranden! 
Sagt och gjort så nu har vi bokat en bussbiljett som tar oss till Ho chi minh i Vietnam! Här ska vi stanna tills det är dags att åka hem till Sverige. Jajjemen du läste rätt vi har bokat flygbiljett hem!!! ;(( När berättar vi inte, inte än i alla fall... :)
 
Remember, life´s better in board shorts

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela