trelitervin.blogg.se

En blogg där vi skriver och rapporterar vart i världen vi befinner oss!

I'm on a boat!!!

Publicerad 2013-01-31 08:48:00 i

Tooodelliluuu alla läsare, Jocke står för undehållningen här idag.
 
Då var det dags att bli sjöman och ge sig ut på havet. Lära oss att segla, slåss med pirater och äta knäckebröd med mask i. Så blev inte alls fallet utan vi hade en underbar resa tillsammans med trevligt folk. Hade vi tre fått styra båten hade vi nog slutat som de flesta båtar gjorde under stormen, på land... Fick se helt otroligt stora båtar och vi drömde oss bort till ett ännu bättre liv än vad vi redan hade. 
 
 
 
 
Väl ute till havs började det faktiskt bli lite jobbigt pga att när det är 35 grader och det inte blåser så blir det otroligt varmt och eftersom det inte blåste så kunde vi inte segla heller utan uppgraderade oss till motorbåt. Rakt ut i det blå tog vår båt, Avatar, upp jakten på alla snorklingsställen som vi skulle få uppleva. Efter ett par timmar var vi framme vid första stoppet där fick ta på oss våra otroligt sexiga stingsuits som skulle skydda oss från Jellyfish som kan döda på mindre än 5 minuter. Snorklingen var okej tyckte jag men de andra två tomtarna tyckte det var underbart, fiskar är inte min grej riktigt. Sen bar det hem för att åka vidare en bit pga en ny storm som var påväg mot oss, men våra skickliga kaptener så undvek vi detta elände. 
 
På kvällen skulle vi njuta av de goa knäckebröden trodde vi, men ack va vi bedrog oss för det väntade det spaghetti och köttfärsås. Efter att ha njutit av maten var det dags att njuta av vårt exeptionella vin, lovely! Kvällen blev hyfsat lugn och det kändes inte som att gruppen riktigt gick ihop. Många spred ut sig över båten och det bildades mycket grupperingar, vilket vi tyckte var tråkigt. När det var dags att sova så hade vi tidigt märkt att våra små hytter inte skulle bli bekväma pga både storlek(120x160 för två personer) och värme. Så vi sov som så många andra ute på deck som ni kan se på bilden nedan, detta är bara ena halvan av båten så som ni kanske förstår så var det en stor bår vi var på.
 
Dagen efter var det upp tidigt för att åka till whitheaven beach som är en ö av Whitsundays. Innan vi begav oss dit så hittade vi ett ställe att snorkla igen och det var bra. Efter ett par timmar så åkte vi vidare för att ta oss till vårt mål. Väl framme så begav vi oss upp till en utkiks plats över världens näst finaste strand. Ett par lyckliga och svettiga grabbar lyckades tillslut ta sig upp till toppen. Efter detta så skuttade vi ner till havet för att bada våra svettiga men snygga kroppar.
 
Resten av dagen blev det ännu ett ställe för snorkling och sen blev det den stora festen vi hade väntat på. En riktigt lyckad kväll och nästan alla 27 personer var med och spelade spel, sång men tyvärr ingen dans. Gruppen förvandlades till ett riktigt gott partygäng och lärde känna många nya goa människor. När det sedan bara var några få personer kvar så råkade jag ut för en olycka, tro det eller ej... När jag skulle gå en sväng så gungade antingen båten otroligt mycket eller så var jag
 
kanske lite för berusad. Jag fattade inte riktigt vad som hände men mycket snabbt märkte jag att jag ramlat av båten. Glatt simmade jag tillbaka och sen var det bara att gå och lägga sig. Dagen efter var det upp halv 6 för att åka tillbaka till fastlandet.
 
Remember, Life´s better in board shorts

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela