trelitervin.blogg.se

En blogg där vi skriver och rapporterar vart i världen vi befinner oss!

Tell me baby are you wet?

Publicerad 2013-04-13 14:30:00 i

Hej allesammans! Undrar ni hur vi har det? Vi har det kalas bra! :-)
Nu reser vi mycket känner vi. Senaste vi bloggade befann vi oss på Phi Phi. Sedan dess har vi varit på Koh Lanta i två nätter och just nu befinner vi oss i Ao nang.
 
 
Koh Lanta är en betydligt lugnare ö än vad Phi Phi är vad det gäller party. Vad vi hade hört skulle Lanta vara en "paradis ö" vilket vi inte alls kan hålla med om.
Lanta är en ganska stor ö så vi hyrde moppar på hotellet för att åka på upptäcksfärd. Vi kom till en restaurang och precis när vi käkat klart så kom ovädret in och vi fick köra hem igen i spöregn.
Vi bodde väldigt billigt i varsin Bungalow med AC, fina grejer! Jag och David fick ett rum med hög mysfaktor!
 
 
det hade du allt gillat Uffelille? ;)
 
Sjävla grejen med att åka till Lanta var inte direkt att det var en lugn ö, ni känner väl oss? Vi ville dit och rida på elefanter! Så det gjorde vi :) Efter massa om och men så lyckades vi hitta dit med mopparna. 1 timmes elefantridning senare var vi alla nöjda och glada!
 
 
"hästkuk släng dig i väggen, här har ni elefantkuken"
 
 
 
Just chillin'
 
 
 
På kvällen käkade vi på en grekrestaurang som hade resans hittils bästa tzatziki!
När vi senare låg hemma och kollade på film så gick strömmen på hela ön. Så ägaren kom ut med levandeljus till oss vilket var snällt. Det hela slutade istället med att dessa massivt stora fula äckliga flugor tog sig in i bungalown genom någon springa. Så vi ställde ljuset inne på toan så de drog sig dit. Resultatet blev följande:
 
 
 Inga mer bungalows för vår del...
 
Igår åkte vi som sagt till Ao nang. Ao nang är en stad precis bredvid Krabi som är väldigt fin. Vi hittade tillslut ett hotell som hade ett bra pris, även detta med AC! Sen gick vi och åt på en restaurang som verkade vara billig men så var inte fallet. Jag köpte pannbiffar med potatis och sås för hela 70kr! Dyr restaurang.... ;-)
Kvällen spenderades vi med shopping och biljard. Trodde vi. När klockan slog 00.00 till idag började det Thailändska nyåret Songkran som varar i tre dygn!
 
Här är det inga fyrverkerier som gäller, här är det vattenkrig! Så igår när vi gick från biljardstället så fick jag en hink med vatten över mig! Då bestämmde vi oss för att dra och köpa varsin stor vattenkanon och oj vad kul vi hade inatt! :-)
 
 
Så den här dagen har spenderats ute på gatan där man står och skjuter på alla som både går och kör förbi. Folk kommer åkandes på bilflaken och sprutar mot alla andra som står längs med kanterna. Nu undrar ni säkert varför har man vattenkrig? De säger att man ska tvätta av alla smuts från föregående år och bli ren inför det nya året.
Ungefär så här fungerar det på gatan:
 
Det står ett gäng längs med kanten. En med tvål i skålen och en med massa vatten. Personen med tvålen stannar en moped som blir inkletad i tvål och sedan får en hink vatten över sig. Skit kul, eller hur? :-D
 
 
 
Tänk er hur det skulle vara i Sverige med ett massivt vattenkrig, undrar om man inte hade fått vattna gräsmattan på 2 år då? ;-)
 
 
 
 
Påfyllning
 
 
Avslutningsvis så har vi nog aldrig haft så här roligt på nyår, och då är det ändå två dagar kvar ;)
 
Life´s better in board shorts
 
 
 

Kommentarer

Postat av: MR Ulf

Publicerad 2013-04-17 17:20:31

Fy satan för Bungalow men det andra rummet verkar myspys ;). äckel flugor åter igen!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela