trelitervin.blogg.se

En blogg där vi skriver och rapporterar vart i världen vi befinner oss!

From Cambodia with love

Publicerad 2013-04-26 12:29:00 i

Hej allihopa! 
 
Nu har det gått väldigt många dagar sedan vi bloggade, vi vet! Men för att kunna blogga måste man ju ha någonting att blogga om och ska vi vara ärliga har vi inte gjort så himla mycket de senaste dagarna. Vi har med andra ord tagit semester på semesterna ;)
 
Vi börjar berätta om bussfärden till Sihanoukville. 
Som vanligt kommer det en minibuss som hämtar en på hotellet för att sedan köra till busstationen. Minibussen var oerhört sen, den skulle kommit vid elva men kom inte förrän strax innan tolv. Det visade sig sedan att det var inte ens en minut till busstationen, snacka om irriterande...
 
Nattbussen var en sovbuss. Inga vanliga stolar utan lutande stolar med oerhört lite plats. En AC som knappt fungerade slutade i en relativt svettig natt. Resan skulle ta 8h men som vanligt så kan man inte lita på tidtabellerna i Asien då resan tog strax över 15h. Hungriga, trötta och allmänt irriterade kom vi äntligen fram till hotellet och fixade något att käka. Det var längesedan mat smakade så gott! 
 
Redan här under resan började jag Albin få ont i mitt vänsteröra. Så dagen efter vi kom fram åkte vi till doktorn som konstaterade att jag fått vaxpropp, skönt ingen inflammation. 
 
Dagen därpå bestämde vi oss för att åka ut till en ö som heter Koh Rong som ska vara en paradis ö, vilket den var!
 
 
På Koh Rong bodde vi i ett guesthouse för 8$ natten och detta var ett väldigt speciellt boende jämfört med hur vi har bott tidigare under resan. Här är nämligen alla "hus" byggda i trä jämfört med resten av Asien där det mesta är byggt i betong. Nakdelen med trähus (plywood och reglar) är att man hör allt och alla hela tiden. Strömmen var också en rolig sak. Vi hade nämligen bara ström mellan 18-23 på kvällarna på guesthouset så det gäller vara hemma och ladda sin telefon på kvällarna haha... Detta resulterar även i att fläkten inte fungerar på nätterna vilket ledde till två väldigt svettiga nätter. Som kryddan på moset så hade jag även börjat få ont i mitt öra igen och den här gången betydligt värre... 
 
På Koh Rong har vi bara solat och badat, precis som här i Sihanoukville. Självklart drack vi även en och en annan öl ;-)
 
 
Här är vårt fina krypin
 
 
 
 
 
 
 
Asaballacoola bungalows fanns det ju också på ön
 
 
Med privat toalett på våningen nedanför
 
 
 
Läst har vi också gjort, duktiga killar
 
 
Såhär ser hamnen ut i Sihanoukville, väldigt fattigt...
 
 
Idag när vi kom tillbaka till fastlandet åkte vi till farbror doktor igen för att kolla upp mitt öra. Självklart har det blivit en härlig och alldeles underbar infektion så nu ska det knarkas tabletter. Med extra starka värktabletter och dagliga besök i ett par dagar frammåt på kliniken ska vi försöka göra det bästa av situationen. Nackdelen med detta är att jag inte kan uppnå mitt mål med Asien genom att dricka minst en öl varje dag. Stackars mig men magen blir nog glad :-)
 
 
 
 
 
Remember, life´s better in board shorts
 
 

Angkor whaaaat?

Publicerad 2013-04-20 11:59:00 i

Nu har vi spenderat ett par dagar i Kambodja och vi har mycket att berätta!
 
Vi kan börja med den underbara resan hit. Bussresan skulle ta 11h vilket man redan från början kände att det här kommer att bli en lång dag. Resan tog inte 11h, den tog 14. Vi åkte sammanlagt med fyra(!) olika bussar. En som tog oss till gränsen, en som körde oss ännu närmre gränsen, en som körde oss från gränsen till bussterminalen och en som körde oss till Siem Reap. Jävligt logiskt...
 
För att inte tala om hur osmidigt det är att skaffa visum och komma över gränsen. Hela proceduren är i fyra olika steg som alla tar en evighet. Det tog oss lite mer än 3h att komma in i landet haha... Och ja Annelie, vi gick! ;)
 
 
Väl framme i Siem Reap åkte vi Tuk-tuk till hotellet. Vår chaufför var en skit cool kambodjan som sjöng och hade väldigt bra engelska som kallas sig för Lazyboy, varför vet vi inte haha. Vi bokade honom nästkommande natt för att åka till Angkor Wat för att se massa tempel men framförallt resans första soluppgång! 
Klockan ringde 04.45 och en kvart senare begav det sig bort mot templet. Tempelområdet är gigantiskt 
och det finns över 100 stycken runt Siem Reap. 
 
 
Angkor Wat är ett av världens åtta underverk. Stenarna som man byggt templet med fraktades 5 mil på en flod. Det gäller ju att hitta rätt stenar haha...
 
 
 
Vi käkade en god frukost på en restaurang på området som han kände till. Här hittade vi honom senare med sina kambodjanska polare sittandes och dricka öl halv tio på morgonen. Så det var bara att beställa in en öl till oss med och trevligt hade vi. Kambodjanerna är ett väldigt mer öppet folk jämfört med t.ex. thaiarna. Framförallt är de väldigt duktiga på engelska vilket gör det hela mycket enklare :-)
 
 
 
Davids drömjobb... ;-)
 
 
 
Vår asaballacoola tuk-tuk chaufför, Ouk Barang aka Lazyboy
 
 
 
David passade även på att träna lite
 
På vägen hem erbjöd han sig att ta oss till en restaurang för lokalbefolkningen som skulle vara oerhört billig med god mat. Varför inte? Klockan halv åtta kom han och hämtade upp oss på hotellet med två engelska tjejer som han hade lyckats ragga upp ;-) 
På restaurangen beställde han in olika sorters mat. En förrätt med spenatblad i en massa is och en tallrik biff i en väldigt stark sås. Huvudrätten bestod av en helstekt fisk med en massa grönsaker, nudlar och en sås. Till detta drack vi självklart öl! Kambodjanerna har av någon konstig anledning is i allt de dricker, även öl tyvärr.
Mätta och belåtna drog vi sedan in till pubgatan för att fortsätta kvällens partande. 
 
 
Billigt ska det va!
 
 
 
Lite bilder på hur det ser ut i Kambodja:
 
 
I Siam Reap kan man göra väldigt mycket som ni säkert förstår. Man kan även åka till en skjutbana och prova olika sorters vapen. Detta bokade vi självklart med våran kambodjan som kom och hämta oss som vanligt på hotellet, vilken kille! Idag har jag hållt och skjutit med ett vapen för första gången i mitt liv. En väldigt konstig, men fräck känsla haha...
 
 
 
 
 
Inatt är det dags för ett nytt bussäventyr. Vi ska åka till Sihanoukville! Vi känner att det var längesedan vi låg på stranden och pressa så nu är det äntligen dags för det igen! Sihanoukville ligger på sydvästkusten som har massa fina och härliga öar som man kan åka ut till. Här ska vi nog trivas!
 


Remember, life´s better in board shorts
 

One night in Bangkok (two)

Publicerad 2013-04-16 17:46:58 i

Jaha då var vi i Bangkok då ja, spännande värre!
 
Här i Bangkok, här är det jävla med vattenkrig ska vi tala om för er! Som vi berättade tidigare så håller vattenkriget på i tre dagar och på den tredje dagen anlände vi till Bangkok 06.00 på morgonen efter 13h bussfärd. Vårt hotell ligger på Koh san road som är den populäraste gatan här. Gissa vart det största vattenkriget är då? Bra gissat, nämligen på Koh san road.
 
Som tur var slapp vi uppleva ett vattenkrig såpass tidigt morgonen för när vi kom så höll de på att städa gatan som såg för jävlig ut :-)
 
Vi checkade in på hotellet och sov några timmar. När vi vaknade gav vi oss iväg på shoppingtur. Under vår tid i Asien har vi alltid sagt att vi ska shoppa mycket i Bangkok för här är det billigt och här finns det en massa shoppingcenter. Sex timmar och fem shoppingcenter senare kom vi hem med två par nya skor, var. Inte jätte lyckat kanske. Vad kommer vi då hem till? Jodå världens jävla vattenkrig. Att gå igenom Koh san road tar kanske 5-10min max. Nu tog det dryga 45 minuter att ta sig fram till hotellet pga folkmassorna! Dyngsura blev vi självklart, något som taggade oss till tusen. Så det var bara att dra upp på rummet och dumpa grejerna för att sedan gå och ut vara med i vattenkriget! 
 
Bilderna talar nog för sig själv:
 
 
Lagom mycket folk haha...
 
 
 
Idag har vi träffat två väl igenkända ansikten från resan. Nämligen Challe och Paulina från Hamstad som vi träffade på Bali. Challe hade fått för sig att hon ville åka iväg och se världen största liggandes Buddha som är ca 150m(?) lång. Så dit åkte vi eftersom vi inte hade något annat för oss. 
 
 
När vi väl kom in i templet så var tjejerna tvugna att ta på sig skitsnygga rockar, något vi slapp :)
 
 
 
 
Kvällen avslutades med en god middag på en mysig restaurang med brudarna samt lite shopping såklart...
 
Imorgon är det dags för nya äventyr. Thailand är för dyrt tycker vi så vi drar till Kambodja! Bussen kommer att ta 11h och kostar oss endast 120kr :-)
 
Hur billigt är då Kambodja? 
Många vi har träffat under vår tid i Asien har varit i Kambodja och verkligen älskar det. Vi har även hört att ölen kostar 25cent (ja man använder US dollar) på Happy hour. Enough said. 
 
 
Remember, life´s better in board shorts
 

Tell me baby are you wet?

Publicerad 2013-04-13 14:30:00 i

Hej allesammans! Undrar ni hur vi har det? Vi har det kalas bra! :-)
Nu reser vi mycket känner vi. Senaste vi bloggade befann vi oss på Phi Phi. Sedan dess har vi varit på Koh Lanta i två nätter och just nu befinner vi oss i Ao nang.
 
 
Koh Lanta är en betydligt lugnare ö än vad Phi Phi är vad det gäller party. Vad vi hade hört skulle Lanta vara en "paradis ö" vilket vi inte alls kan hålla med om.
Lanta är en ganska stor ö så vi hyrde moppar på hotellet för att åka på upptäcksfärd. Vi kom till en restaurang och precis när vi käkat klart så kom ovädret in och vi fick köra hem igen i spöregn.
Vi bodde väldigt billigt i varsin Bungalow med AC, fina grejer! Jag och David fick ett rum med hög mysfaktor!
 
 
det hade du allt gillat Uffelille? ;)
 
Sjävla grejen med att åka till Lanta var inte direkt att det var en lugn ö, ni känner väl oss? Vi ville dit och rida på elefanter! Så det gjorde vi :) Efter massa om och men så lyckades vi hitta dit med mopparna. 1 timmes elefantridning senare var vi alla nöjda och glada!
 
 
"hästkuk släng dig i väggen, här har ni elefantkuken"
 
 
 
Just chillin'
 
 
 
På kvällen käkade vi på en grekrestaurang som hade resans hittils bästa tzatziki!
När vi senare låg hemma och kollade på film så gick strömmen på hela ön. Så ägaren kom ut med levandeljus till oss vilket var snällt. Det hela slutade istället med att dessa massivt stora fula äckliga flugor tog sig in i bungalown genom någon springa. Så vi ställde ljuset inne på toan så de drog sig dit. Resultatet blev följande:
 
 
 Inga mer bungalows för vår del...
 
Igår åkte vi som sagt till Ao nang. Ao nang är en stad precis bredvid Krabi som är väldigt fin. Vi hittade tillslut ett hotell som hade ett bra pris, även detta med AC! Sen gick vi och åt på en restaurang som verkade vara billig men så var inte fallet. Jag köpte pannbiffar med potatis och sås för hela 70kr! Dyr restaurang.... ;-)
Kvällen spenderades vi med shopping och biljard. Trodde vi. När klockan slog 00.00 till idag började det Thailändska nyåret Songkran som varar i tre dygn!
 
Här är det inga fyrverkerier som gäller, här är det vattenkrig! Så igår när vi gick från biljardstället så fick jag en hink med vatten över mig! Då bestämmde vi oss för att dra och köpa varsin stor vattenkanon och oj vad kul vi hade inatt! :-)
 
 
Så den här dagen har spenderats ute på gatan där man står och skjuter på alla som både går och kör förbi. Folk kommer åkandes på bilflaken och sprutar mot alla andra som står längs med kanterna. Nu undrar ni säkert varför har man vattenkrig? De säger att man ska tvätta av alla smuts från föregående år och bli ren inför det nya året.
Ungefär så här fungerar det på gatan:
 
Det står ett gäng längs med kanten. En med tvål i skålen och en med massa vatten. Personen med tvålen stannar en moped som blir inkletad i tvål och sedan får en hink vatten över sig. Skit kul, eller hur? :-D
 
 
 
Tänk er hur det skulle vara i Sverige med ett massivt vattenkrig, undrar om man inte hade fått vattna gräsmattan på 2 år då? ;-)
 
 
 
 
Påfyllning
 
 
Avslutningsvis så har vi nog aldrig haft så här roligt på nyår, och då är det ändå två dagar kvar ;)
 
Life´s better in board shorts
 
 
 

En annorlunda Pingismatch...

Publicerad 2013-04-09 16:51:57 i


 
Oj oj oj nu har det hänt mycket här ska se om vi lyckas skriva om allt!
 
För ett par dagar sedan befann vi oss som sagt i Phuket. Här stannade vi i två dagar innan vi tog färjan till Phi Phi. Mer om det senare. 
 
Sista kvällen i Phuket avslutades på Pingpong show på en av Patons kändaste gatong Bang la road. Vi blev uppraggade på gatan med huvudargumentet att det var fri entré. Fan vad fint tänkt vi, men när vi väl kom dit visade det sig att ölpriset var 6 gånger dyrare än i vanliga fall. Smart där! ;)
Vad är då en Ping Pong Show? Ni som inte vet vad det är vill nog inte veta heller, men vi kan säga såhär att det innehåller mer än bara pingisbollar... ;)
 
När vi väl satt på klubben så var det första striptease. En väldigt dålig striptease som kändes väldig B så då undrade vi hur ska den här ping pong shown skulle bli? Vi som hade hört så mycket "gott" om dessa shower! 
Showen drog igång och ja, det började lugnt och slutade värre. Det slutade nämligen med att jag kände mig svimfärdig (Pga den dåliga luften jag lovar) så vi gick där ifrån. David som gick i förväg märkte inte av att jag svimmade bakom honom så han fick komma in och hämta mig igen, vilken kille! Säkerhetspersonalen (nej inga strippor tyvärr) hjälpte mig ut och gav mig massage och gratis vatten. 
 
Dagen efter kom bussen och hämtade oss för att ta oss till båten. På Phi Phi hade vi tänkt möta Annelie och hennes kompis Emma som vi träffade i Australien. Tror ni då inte det visar sig att vi är på samma båt? Världen är allt liten. Så nu sitter vi fyra ihop som plåser och har riktigt sköj! Första kvällen hann vi knappt komma hit innan vi drog ner till stranden och tittade på solnedgången med varsin drink i handen. 
Vi gick sedan och köpte oss varsin bucket som man dricker i Thailand. En bucket är en hink, 35cl sprit, en cola och redbull för endast 30kr. Fina grejer.
 
 
-"Minst en bucket om dagen, är bra för huvet" /David
 
Kvällen blev med andra ord hellyckad tills vi bestämmde oss för att ta ett nattdopp i havet som slutade med att mina kläder blev stulna på stranden. Jag trodde att jag hade plånboken med mig ut som jag aldrig annars har så dagen efter skypade jag med mina föräldrar som satte igång processen med att få korten blockerade. Tror ni inte jag sedan hittar plånkan i väskan? Tur vi inte hann spärra något :)
 
 
David hittade en sjukt snygg hatt som han dessvärre inte fick ta med hem...
 
 
Vi har även haft mer kära reunion här i Thailand! två grabbar som vi också träffade i Australien befinner sig även här på Phi Phi. Igår var vi på Thaiboxning där folk från publiken fick gå upp och fightas. Detta slutade med att Christophers tjej gick upp och vann sin match, go Sweden!
 
Idag har vi varit på snorklingstur. För ynka 100kr var vi iväg en halvdag med härliga folk på en Longtrailboat. Vi stannde på Monkey Beach där vi träffade apor som hängde sig fast i Annelies bikin, som vi skrattade!
 
 
Innan snorklingen. Några hade en hård utekväll igår. Gissa vilka? ;)
 
 
 
Vi som är proffs på det där med snorkling nu tyckte att detta var en av de bästa snorklingarna vi haft förutom att vi inte såg några sköldpaddor... :(
 
 
 
 Båten
 
 

 
 
Finaste frisyrerna i Thailand...
 
 
 
 
 
 
 
 Solnedgången från båten på väg tillbaka
 
 
Life´s better in board shorts

En gång i Phuket

Publicerad 2013-04-04 16:06:39 i

Nu sitter vi här igen med en öl (Chang denna gången) i handen, datorn i knäet och diktar för er kära läsare! 
Då förstår säkert en del av er att vi befinner oss i Thailand, vilket är helt korrekt! :)
 
 


Dem 3 senaste dygnen har varit minst sagt händelserika. Vi avslutade våra 24 dagars långa semester på Bali med ännu en buffe middag på Sky garden med Emma och Malin. Mätta och glada gick vi därifrån till ett biljardställe där vi spelade ett par rundor och drack ett par öl. Tro det eller ej men jag (David) och Malin vann faktiskt 2 av 2 rundor mot mästarna Albin och Emma! ;)
 
 
Efter ett par timmars sömn ringde klockan och det var dags att gå upp och packa väskorna igen för en trip till Malaysia. 6 timmar senare landade planet i Kuala Lumpur! Eftermiddagen och kvällen spenderas i och runt Twin Towers. I bottenvåningen på denna fantastiska byggnad ligger nämligen ett shoppingcenter som är 5 våningar högt. Där spenderades mesta delen av tiden! 
 
 
Ser du kinestecknet Uffe?
 
 
Det mest sjuka inträffade dock utanför byggnaden. När vi stod utanför och tog ett par bilder hörde vi en röst ropa på oss. Det visade sig vara Albins jobbarkompis Torin som också var där. 2 svenska grabbar blev därefter 3 svenska grabbar! :) 
 
 
Kvällen avslutades med fotografering, fontänshow, ett par öl och massa gött tjöt! :)
 
 
Twin Towers i nattljus
 
 
 
Som avslutning på dessa händelserika dagar flög i idag till Phuket. Phuket är en ganska sleten stad. Vilket gör att Albin har inte fått det bästa förstaintrycket av Thailand, men på lördag drar vi vidare mot betydligt mycket finare Phi Phi island. Phi Phi ligger cirka 2 timmars båtfärd härifrån. :)
 
 
Life's better in board shorts
 
 

Time to say goodbye

Publicerad 2013-04-02 14:02:23 i

Jaha då har de fyra härliga Göteborgarna som vi trodde vi var värsta bundisarna med lämnat oss för att åka till Gili. Som om inte det var nog så tog dem även med sig Challe och Paulina!!! Så då tänker vi ge igen, imorgon drar vi från Bali!
Nästa stop Kuala Lumpur, Malaysia! Men mer om resplanen senare.

Vad har vi nu hittat på för spännande här på Bali?
Nu när vi är helt "ensamma" så blir vi tvugna att umgås med Emma och Malin ännu mer så de inte känner sig utanför. Så idag har vi varit på utflykt, vi har varit och besökt ett tempel!

 
 

Vi tog våra mopeder och körde dessa underbara 5 mil för att äntligen komma fram till detta vackra tempel Tanah Lot. 5 mil på en moped får man ont i röven av, även på Bali!
 
 
Underbar trafik, inte sant?
 
 
Emma ser du Templet?
 
 
 
 YOLO

 
En cool unge gjorde karateposen, här är vår version!
 
 
Finn ett fel!
 
 
 
Gårdagen spenderade vi på stranden här i Kuta. Detta var Davids (tro det eller ej) första besök på Kuta Beach! Att det ska ta hela tre veckor innan man orkar ta sig ner till stranden? Latmask... I alla fall här låg vi hela dagen och stekte! När det blev för varmt gick vi upp till "baren" och köpte oss en varsin kall öl. Dagen avslutades med en härlig  solnedgång och ett gött gäng!
 
 
 
 
Baren :)

 
 
Ikväll är det som sagt vår sista kväll på Bali. Detta ska avnjutas på en fin restaurang nere vid stranden. Den här restaurangen är enligt Lonely Planet Kutas bästa restaurang så det måste ju provas!
 
Hur ser nu våra resplaner ut?
Imorgon åker vi som sagt till Malaysia men där kommer vi endast spendera ett dygn för att sedan ta oss vidare till Phuket i Thailand för nya äventyr!
Många frågar oss när kommer ni hem? Eftersom vi fortfarande inte här någon hembiljett så har vi inget svar på det än. Det enda vi kan säga är att vi kommer hem iår :)
 

 
Förresten, Avundsjuk Max?
 

Life's better in board shorts

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela