trelitervin.blogg.se

En blogg där vi skriver och rapporterar vart i världen vi befinner oss!

Cairns med kärlek

Publicerad 2013-02-05 06:27:00 i

Tjena tja läget bloggen? Nu var det dags igen för lite underhållning! :)
 
Vi har nu befunnit oss i Cairns i fyra dagar, fyra härliga dagar. Första två dagarna blev det såklart Party med nytt och härligt folk. Som tidigare under resan har vi träffat oerhört mycket svenskar här nere, kanske lite för många till och med. 
 
Vårt rum här är ett 8bäddars rum. Första natten var vi 7 svenskar och en Kanadensare, stackars kille han fick inte många ord sagt haha... .-)
 
Efter vi har sovit här en natt fick vi besök av några välbekanta ansikten, nämligen Caroline och Sara. Deras plan var egentligen att ta sig söderut ner mot Sydney men av någon anledning åkte de tillbaka till Cairns efter att de träffat oss i Airlie beach. Jag tror helt enklet att de inte klarar sig utan oss tre härliga grabbar. Eller vad tror ni? ;-)
 
Igår var vi på river rafting hela dagen. River rafting är när man sitta 6 personer i en båt och paddlar nedför, i vårt fall den största floden i Australien Tully river. Man kan välja mellan olika nivåer, om man vill göra vanlig eller Xtreme. Vi valde såklart Xtreme vilket var så värt det! Vi fick hoppa från höga stenar, vända båten uppochner och simma genom stora vågor etc~ 
 
Vi har även hunnit med att ha en mysig kväll i parken med grillning. Det bästa med Australien är att det finns Grillstationer utsatta lite här och var så det är oerhört smidigt att grilla. 
Så Jag, David, Carro, Sara och en från Umää drog till affären och köpte färdiga grillspett, potatissallad och lite öl.
I Australien är det dock förbjudet att dricka på allmäna platser och jämfört med Sverige så har de betydligt bättre överbevakning här. Tydligen finns det nämligen kameror utsatta lite här och var. Så efter att vi druckit ett par öl kom det några Säkerhetsvakter och sa till oss att hälla ut ölen.... haha. Men vi slapp betala böter på 120 $ (120x7=850kr) iaf! 
Nu tänker ni nog, - Jaha men vart va Jocke den här mysiga kvällen? han som tycker om att mysa så mycket? 
Jodå han mös han också, men inte med oss! Jocke var ute på restraurang med tjejen som han träffat han nere! Hög mysfaktor där!
 
Idag är David, Carro och Sara ute på Barriärrevet och dyker, vilka gottegrisar! Jag och Jocke håller varandra sällskap på land med shoppning och ett par kalla öl, fint!
 
Imorgon är det äntligen dags för fallskärmshoppning! Detta är ett ämne som Jocke inte riktigt vill prata om då han kommer att vara precis som vi andra, toknervösa! Men kul ska det bli!
 
 
Remember, Life´s better in board shorts

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela