trelitervin.blogg.se

En blogg där vi skriver och rapporterar vart i världen vi befinner oss!

Det blir alltid värre framåt natten...

Publicerad 2013-02-28 05:31:00 i

Världens bästa plan har gått i kras!
 
Jaaaaaaa.... nej.
 
Melbourne här!
 
Vår plan som vi berättade om i vårt förra inlägg om att hyra en campervan och ta oss hela vägen till Perth på världens längsta raksträcka och allt annat asaballacoolt som vi skulle sett har gått i kras. 
Anledningen? 
Alldeles för dyrt, eller som David säger ekonomiska problem hahaha...
Så nu ska vi istället stanna kvar i Melbourne ett par dagar för att sedan ta en 2 dagars busstur till Philip Island och Great ocean road, helt ok! :)
 
Man plans, God laughs. Eller vad säger du Max? ;)
 
Så vad har vi gjort i Melbourne än så länge? 
Första dagen bestod av stadsvandring för att kunna lokalisera oss i denna vackra stad. På kvällen stötte vi på två bekanta ansikten från början av resan som knappt kände igen oss, inte sant Evelina och Linn? haha...
Så kvällen därpå spenderades med trevligt sällskap vid floden och en box vin såklart!
 
 
Melbourne från sin bästa sida
 
 
Hyddan på bilden ovan är ihopflätad av massa pilträd
 
 
Svensk mat smakar bättre utomlands har vi hört, så vi var tvugna att prova!
Efter en promenad på 7km var vi hungriga som vargar, äntligen dags för svenska köttbullar på Ikea!
 
 
Ikea serverar nämligen Svenska köttbullar världen över, bra va? Mormor/Farmor ni kan förresten vara lugna, era är fortfarande godast! :)
 
 
Tro det eller ej men det är Albins tallrik till höger och Davids till vänster!!!
 
Till efterätt åt vi en varm kanelbulle och en prinsessbakelse, Mums!
 
 
David som mest hade sett fram emot att få köpa Ahlgrens bilar och annat svenskt godis blev väldigt besviken då han till sin stora förvåning insåg att det inte fanns något! :( Han tröstade sig med att köpa en ny handduk för 50kr haha...
 
I Melbourne har det dessvärre regnat i två dagar men vi ska få bra väder till helgen som tur det när vi ska ut på vår busstur. 
 
Annars så spenderar vi dagarna med att leta jobb så vi kan öka på resekassan. Det är nämligen väldigt enkelt att shoppa kläder när det regnar bara för att spendera tiden... fråga David ;)
 
Igår kväll var vi på en nattmarknad som bara är öppen på onsdagar. Här finns det mat från alla världens hörn, dock inga svenska köttbullar eller langos från Ungern. Istället käkade vi Grekiskt, två grillspett med greksallad pommes och vitlöksbröd. Lyxigt värre ;-) 
Vi har även inhandlad oss en Uno kortlek, så på kvällarna kryper tävlingsmänniskorna fram i oss. Vilket både är positivt och negativt för igår höll vi på att slåss angående regler och fusk... ;) näääh då vi som är så snälla så :)
 
Imorgon kväll har vi för avsikt att hedra en restaurang/bryggeri som heter Little Creatures. Här serveras Australiens godaste öl, fint! :)
 
Life´s awesome!
 

Kommentarer

Postat av: Calle

Publicerad 2013-02-28 06:17:28

Mycket bättre än morgontidningen:) ska ni stanna i Melbourne istället om ni får jobb och sen till Perth eller hur lyder planen grabbar? Puss

Postat av: Max

Publicerad 2013-02-28 09:34:13

Haha... True story bros ;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela