trelitervin.blogg.se

En blogg där vi skriver och rapporterar vart i världen vi befinner oss!

Hej polisen, hej då bussen, dags att byta land kanske?

Publicerad 2013-02-10 10:21:00 i

Återigen har vi skapat rubriker down under! ;)
 

Vi börjar lite lugnt med ett asaballacoolt fallskärmshopp! Vi blev hämtade vid hostlet runt 7 på morgonen, två timmar senare var vi framme i Mission beach där hoppet skulle äga rum. Efter en snabb genomgång om hur det fungerar var vi strax på väg upp i skyn! 20 minuter av nervositet följdes av en minuts fritt fall och några minuters glidande över strand och hav (stora barriärrevet)! En helt fantastisk känsla med andra ord! :) Tre nöjda och glada grabbar for sedan tillbaka till hostlet och laddade för en GRYM utekväll! ;)
 
 
 
 
Kvällen började som vanligt med en del goon och en bra förfest med sköna människor på hostlet! :) Vi bestämde oss för att prova ett nytt ställe som hette Woolshed. Ett grymt uteställe med after-ski känsla där alla hoppade och dansade på såväl bord som stolar! :) Efter ett par timmar (och drinkar) ramlade tydligen jag (David) av borden och blev utslängd... Fina vänner som jag har så lämnade vi alla stället och drog tillbaka till Gilligans. Albin var sist ut för han fattade inte att vi andra inte var kvar. Så när han kom ut fick han en avhyvling av aggresiva fylle-Jocke, vilket Jocke tydligen inte kommer ihåg... haha 
Efter 30 minuter på Gilligans blev vi ALLA utslängda inkl Carro och Sara av olika anledningar! ;)
 
 
 
 
Dagen efter vaknar vi upp sletna men fortfarande vid liv och insåg att det va sista dagen i Cairns. Detta skulle såklart firas med alla våra vänner och ännu en rejäl utekväll! :) Kvällen började med en avskedsmiddag med grabbgänget. Vi käkade Cairns bästa hamburgare och drack Australiens bästa öl, Little Creatures!
 
Efter middagen fick vi finbesök på rummet av två vänner som jag träffade i Malaysia för ett år sedan, Andreas och Lisa. :) Senare gick vi till Carro och Saras rum för vidare förfest!
 
 
 
 
Precis innan vi skulle ner till klubben drog vi inom vårt rum för och byta skjorta! På grund av värmen gick vi ut på balkongen för och få lite luft. På gatan utanför balkongen står Cairns största partybuss, en klassisk engelsk dubbeldäckare. På bussen befinner det sig cirka 30 pers som skriker och hetsar oss att moona de...
Bara Jocke var dum nog att göra det. Oturligt nog ser securitas detta och innan vi hinner blinka, rusar det in 2 vakter på rummet och tar med sig mig och Jocke ner till receptionen där polisen väntar. Av nån konstig anledning hade polisen mig som huvudmisstänkt, men ärlig som Jocke är så berättade han sanningen för polisen och dem släppte upp oss på rummet och partyt kunde fortsätta! ;) Ärlighet varar längst!
 
 
 
Nya Zeeland!
 

Efter cirka 2 timmars sömn var det dags att stiga upp igen för att ta sig till flyglatsen och sen vidare till NZ! :) 
Väl framme på flygplatsen började problemen... 
Hela NZ resan var bokad via en resebyrå (flyg och busspass). Vid in-checkningen visade det sig att dem papperna vi hade fått utskrivna inte va tillräckligt. Tydligen behövde kärringen vid disken en annan kod än va vi hade. Detta löste sig genom att betala 5 $ och en lång väntan.
 
Framme i Christchurch blev vi hämtade av en kompis vi hade träffat i Surfers paradise, han gav oss en rundtur i stan innan han lämnade av oss på hostlet. För 2 år sen drabbades Christchurch av en kraftig jordbävning som förstörde cirka 60 % av innerstaden. Därför är staden helt död och nästan spöklik! 
 
 
 
 
 
 
 
Morgonen efter skulle vi hoppa på en buss som skulle ta oss till Queenstown, här började problem nummer 2, bussen kom aldrig...
 
Tydligen skulle vi hoppat på en shuttlebus som skulle tagit oss till våran riktiga buss, något som hon på resebyrån inte meddelat oss. Istället satt vi där som idioter och väntade i nästan 2 timmar.
 
 
Vi var väldigt positiva
 
Vi löste detta problem genom att boka en annan buss dagen efter till Queenstown. Att tillbringa ytterligare ett dygn i denna jävla stad va en riktig prövning för oss alla men vi löste det ganska bra genom att sola i en av världens största parker, Hagley Park. Kvällen tillbringades med thai mat och film (INGEN alkohol)! ;) 
 
Dagen efter tog vi äntligen bussen mot Queenstown. På vägen gjorde vi en del stopp för att se en del av den fina naturen som Nya Zeeland har att erbjuda, bl a höga berg, djupa dalar och en massa vinodlingar! :) Avundsjuk mamma Tina? ;)
 
 
Fan va snygga vi är! ;)
 
 
Ser ni berget i mitten?
 
Bra!
 
Det är Nya Zeelands högsta berg, Mt Cook. Berget är 12000 feet högt (3650 meter). För 4 dagar sen hoppade vi ut ur ett flygplan från 14000 feet (4300 meter), nu kanske ni förstår hur högt det va!? ;)
 
Dem 2 närmsta dagarna i Queenstown ska vi besöka Sagan om ringen världen och åka Jetboat mellan bergsväggarna! :)
Klicka här så ser ni hur kul vi ska ha det! ----> http://www.youtube.com/watch?v=QjmZ2cs8nCU 
 

 
Life´s definitely better in board shorts!
 
Mr D
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela