trelitervin.blogg.se

En blogg där vi skriver och rapporterar vart i världen vi befinner oss!

Bali med tystnad

Publicerad 2013-03-12 12:08:00 i

Hallå bloggen, här kommer första inlägget från billiga Bali!
 
Sista natten i Sydney bodde vi inte på hostel eftersom vi kunde bo gratis. Vi bodde hos vår holländska kompis Malon på 18e våningen i Darling Harbour! Malon bor i en lägenheten med 6 andra personer. En lägenhet som det egentligen bara får bo 4 personer i eftersom det bara finns två sovrum.  Dagen spenderades med en sista rundvandring i Sydney och Darling Harbour. Som vanligt när vi har vår sista kväll i Sydney så sköt dem raketer för oss. Förstår inte riktigt varför men det måste ju mena någonting eller? :)
Efter raketerna tittade vi på film med Malon och hennes roomies. 
David hade turen att få sova på soffan medan jag sov på golvet. Som tur var hade de heltäckningsmatta så jag sov ganska skönt jag också haha... 
 
Dagen efter var det dags att ta sig till flygplatsen ännu en gång men den här gången var dags att lämna Australien för gott, eller i alla fall för den här gången ;)
Efter 7 timmars flygresa utan egen tv skärm, öl och mat men med en j*vla massa skrikande barn runt omrking oss kom vi fram till ett varmt och fuktigt Bali. 
 
Första kvällen började med ett restaurang besök. Vi åt och drack gott för endast 20kr per person. Vi tror att vi kommer att trivas ganska bra här! ;)
Senare drog vi vidare till en sportbar där vi kollade fotboll och drack ännu mer öl.
I Bali kostar nämligen ölen lika mycket i baren som i butikem, så varför sitta på balkongen när man kan sitta i baren när ölen kostar 15-20kr!?
 
Morgonen efter vaknade vi strax efter sex av att Davids telefon ringde. I andra änden av luren befann sig Davids lätt akolholpåverkade/irriterade syster som är i Thailand. Hon undrade vaför vi befann oss i Asien och inte i Australien? Trevlig som David är så sa han att hon ska läsa bloggen precis som ni våra kära läsare :)
 
Efter att vi sedan sovit ett par timmar till drog vi ut och upplevde gamla minnen från vårt tidigare besök då både jag och David har varit i Kuta förut. Vi turades om att peka ut olika ställen där vi varit tidigare såsom barer, nattklubbar och resturanger. Vi gick även till ett stort köpcentrum men tro det eller ej så köpte vi faktiskt ingenting. Istället köpte jag ett par nya flipp flopp i ett gatustånd för 30kr, fint!

Idag är det Nyepi (Silent day). Nypei är en Hinduisk helgdag då allt är stängt och man får inte vistas på gatorna. Det är även en dag då man inte får dricka alkohol, äta mat, vara högljud eller ha lamporna tända när det är mörkt. Vi blev precis tillsagda då vi inte tänkte på att vi hade lampan tänd här på balkongen! 
 
På vårt hotell firades detta med öldrickning och poolhäng hela dagen lång med massa härliga turister. Ett perfekt sätt att lära känna nya människor :)

 
Indonesia's favourite beer Bintang!
 
 
Detta betyder även att vi inte kan gå ut på restaurang och äta så vi blir tvugna att fasta med nudlar och chips. 
 
De nästkommande dagarna kommer vi att hyra moped och se mer av Bali! :)
 
Life´s better in board shorts

Kommentarer

Postat av: Mr Ulf

Publicerad 2013-03-13 14:42:19

Haha piff och puff är tillbaka ;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela