trelitervin.blogg.se

En blogg där vi skriver och rapporterar vart i världen vi befinner oss!

I need a dollar $$$

Publicerad 2013-03-05 08:38:00 i

Hej igen bloggen, long time no see! 
 
Efter ett par dagars äventyr kan vi äntligen slå oss ner och berätta för er vad för hyss och aktiviteter vi hittar på här på andra sidan jorden.
 
Som de flesta av er redan vet så har vi skaffat oss ett jobb! Inte vilket jobb som helst utan på en blomsterfarm haha... Vi kommer bland annat att plocka blommor, packa in blommor i bilar så de inte tar skada och sortera/packetera. Vi börjar på måndag och planen är att jobba till första maj!
 
Ni undrar säkert hur man gör för att få ett jobb här nere? 
Det enda vi gjorde var att gå in på en hemsida där arbetsgivarna annonserar efter backpackers. Vi skickade ett mail och dagen efter var jobbet vårt, det kallar jag smidigt!
 
I fredags när vi skulle gå till Little Creatures hade vi även trevligt sällskap med oss, nämligen Marika och hennes kompis Annelie. Väl framme fick vi vänta i baren, men vad gör det när de serverar Australiens godaste öl på tapp?
Nu börjar det komiska. 
Efter vi blev placerade vid bordet och läst igenom menyn fick vi ett problem. Vad ska vi beställa? Kött? Nix fanns inte, Pizza? Inte jätte kul kanske när man äntligen är på restaurang. Så vi bestämmde oss helt enkelt för att vara lite vuxna och prova någonting nytt och spännande. 
David och Annelie beställde in någon slags form av lax medan Jag och Marika beställde in dagens paj, en smaskig kycklingpaj.
 
Alla ni som varit i Tiraholm och ätit fisk vet ju hur gott det är med lax som varmrätt. Vi fick dock varsin liten portion kallrökt lax med rödbeta och ett par klickar creme fraise på, inte riktigt vad vi hade förväntat oss haha! 
Så under kvällen lärde vi oss två saker: Little Creatures är den absolut godaste ölen vi någonsin druckit och när man går på restaurang ska man alltid beställa Pizza. Då vet man i alla fall vad man får hahaha
Kvällen blev en klassisk Australiensisk afton med en box Goon i en park, mysigt!
 
 
 
Äntligen dags för Great ocean road! (GOR) 
 
Vad är GOR?
GOR är en vacker vägsträcka från Melbourne som fortsätter väster ut mot Adelaide. GOR är inspirerad av Kalifornien/USA och slingrar sig längst kusten med sina fina stränder och utsikter.
 
 
 
 
 
Vi gjorde en två dagars busstur med 10 andra personer. För en gångs skull var inte majoriteten svenskar och vi var endaste tre killar, fint!
Första dagen började med att vi blev upphämtade oerhört tidigt, nämligen klockan sju (gääääsp). Under dessa två dagar fick vi uppleva en jävla massa rent ut sagt. Vi såg oerhört många fina vyer, djur och annat spännande.
 
 
Bland annat besökt vi ett Zoo där jag matade Kängurus och en Kakadua. Vi åkte även till vår Guides hemliga Koalaställe där vi fick se en massa vilda Koalor. En Koala sover 20h om dygnet, ett väldigt mysigt men tråkigt djur haha.
 
 
 
 
 
Världens fulaste och mest obehagligaste djur, Emuer
 
Första dagen avslutades på ett mysigt hostel mitt ute i ingenstans med en smaskig bbq och 30 kalla öl.
 
 
Dag två var det fullt ös igen med massa små stopp och en tur över till Philip Island. Philip Island är en väldigt liten Ö som är känd för sina Pingviner. Här finns det nämligen en Pingvinparad som är varje kväll efter att solen har gått ner. Av någon konstig anledning kommer det alltid Pingviner till samma ställe, fråga inte varför men häftigt var det. Kvällen vi var där kom det runt 900stycken inom loppet av en timme (ja vi räknade faktiskt) :-)
Dem här Pingvinerna kallas Little Penguins. De kan bli upp till 30cm och väga max 1kg.
Man fick inte ha med sig kameran in eftersom de blir rädda av all blixt. Men det stoppar inte två coola grabbar från att få en bild!
 
 
 
Bäst grop on Gräjt ocean road!!!  (Uffe kolla kinestecknet!!!)
 
Vi kom tillbaka till Melbourne vid midnatt. Vår buss till Sydney gick klockan sju morgonen där på och eftersom vi inte har några pengar kvar så blev vi tvugna att spendera natten på bussterminalen. Alla som någonsin har backpackat vet att man måste ha spenderat minst en natt på en bussterminal eller en flygplats, right? ;-)
 
Efter några timmars skönhetssömn (eller?) så kom äntligen bussen. Nu började en oerhört obekväm bussresa på 14h till Sydney.
Väl framme i Sydney hade vi inget boende så vi gick in på första bästa hostel och fick en kanon deal! Vi fick nämligen samma pris för ett dubbelrum som för ett sexbäddarsrum så nu har vi det extra mysigt! Lite bättre deal än vad du fick Uffe, I guess? ;)
 
Vi kan även bocka av Canberra (huvudstaden) på listan då vi hade ett stopp där på ca 40minuter. "Been there done that" haha
 
Nu ska ett par dagar spenderas i Sydney innan vi åker till vår farm på lördag. Idag har vi skaffat bankkonto, David har även skaffat sig ett rosa bankomatkort. Vi tog även en frisk promenad förbi Operahuset och ner till botaniska trädgården för att studera olika sorters blommor, vi är inga experter än men vi ska fanimej bli!
David har även varit duktig och gjort resans första träningspass. Nu är det dags att bli fitt igen!!! 

Avslutar med en fin bild från början av vår resa för att hedra vår Uffe som idag borde anlända till Sverige om allt går som planerat, vem vet?
  
 
Hoppas du trivs i kylan och inte börjat sakna parkhänget än! Vi ska nämligen hänga i Hyde Park imorgon moahahahaha
 
 
 
In flowers we trust

Kommentarer

Postat av: Matilda

Publicerad 2013-03-05 10:30:53

Äntligen lite uppdatering! Underbara bilder och så häftigt med pingvinerna :)
Ni gör en så häftig resa, jag är avundsjuk! Och speciellt idag då jag ligger hemma sjuk :(
Jag saknar dig!! Puss

Postat av: MR. Ulf!

Publicerad 2013-03-05 14:01:57

Hallå era fulingar!
Haha finns det en kines med på bilden finns det även ett peace tecken.

Haha erat rum kommer aldrig nå upp till våra höjder, if you know what i mean ;)
http://perfectlycursedlife.com/wp-content/uploads/2013/02/2790387-IF-you-know-what-i-mean.png

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela