trelitervin.blogg.se

En blogg där vi skriver och rapporterar vart i världen vi befinner oss!

Godmorning Russia!!!

Publicerad 2014-02-23 11:02:53 i Bilder,

Nämen tjena alla glada! 

Nu har vi tagit oss vidare norrut på vår resa i Vietnam! Hur har vi det då? Jodå inte för dåligt. Vi Spenderade ungefär 2 dagar i Phan Thiet vilket kan beskrivas lite som ljummen mjölk, det funkar att dricka men kanske hade föredragit nått annat. Stränderna var vi helt klart jätte besvikna på eftersom där vi fick ligga var det bara skräp, de bra stränderna tillhörde nämligen hotellen och var lite över vår budget. 

Så vi beslutade oss för att hyra lite moppe och försöka hitta lite tidsfördriv. Vårt mål var ett vattenfall och en öken. Öknen var inte jätte svår att hitta eftersom den var ganska stor men det där vattenfallet verkade vara som bortblåst. Vi fick iallafall se lokalbefolkningen en hel del och vi vinkade och tutade som aldrig förr, tror vi passade in rätt bra. Vi hittade även en väldigt speciell minigolfbana som vi spelade på två gånger och det var ju så svårt att lista ut vem vinnaren blev, JOCKE!!! 

När de två dagarna hade gått så var det dags att ta nattbuss till Nha Trang. Men först var vi tvungna att spendera dagen med väskor och allt vilket kanske inte är så jätte smidigt. Hittade en bar som hade öppet hyfsat länge och vi började dricka öl tills bussen skulle gå kl 00.00. Men tyvärr stängde ju baren en stund innan men ägarn var schysst och sa att vi kunde stanna på ett villkor, att stänga grinden efter oss och om vi tar mer öl så skulle vi lägga pengarna i baren, skön snubbe! Tillslut kom bussen och vi åkte vidare. 

Nha Trang va så mycket bättre än förra stället, fler barer, mer folk, bättre mat och stränder! Men som vanligt med vår tur så har det regnat en del här och varit ganska molnigt. Så vad gör man när vädret är piss, BINGO, man hyr moppe! 

Vi skulle försöka köra till ett par klippor men råkade köra något för långt... Sisådär 1 mil... Men vi hittade flera underbara ställen och fick en del bra bilder. Tillslut hittade vi klipporna och vi blev både blöta och klätterexperter! Ibland trodde man helt klart att vi skulle få vända men experter som vi var så började vi använde lite egenpåhittad teknik, jag tog fram nått jag sätt i tecknad film vilket funkade ganska bra! 

Dagen efter så skulle vi besöka en äventyrsö. För 150 spänn åker du en cablecar på 3,2 km och väl framme så har du allt från vattenland, karuseller, spelhallar, delfinshower, djurshower, rodel och allt ingår i priset. Det var definitivt inte svårt att spendera dagen här! Det ända problemet var att hitta folk att umgås med då alla, verkligen alla, är ryssar! I Nha Trang är alla menyer på ryska och även vissa butiker. 

På kvällar har det varit os hockey, fotboll och fest! Helt underbart att kunna se lite hockey och när Sverige spelade kändes det nästan som att vara hemma igen! Underbar stämning och svensk musik! Har träffat ganska mycket folk här och kvällarna har både varit sena och roliga! David har även kört en Tuk-Tuk för första gången, gick ganska bra tills han skulle stanna och inte hittade bromsen... 

Nu sitter vi och väntar på vår underbara buss igen för att åka vidare till Hoi An. Lite tråkigt att vi missar os finalen men man kan ju inte få allt här i världen! 

Best regards 
Jocke Larsson

Kommentarer

Postat av: PAPPA LARS

Publicerad 2014-03-01 19:44:06

LIKA ROLIGT ATT LÄSA VARJE INLÄGG..... JAG MÅSTE SÄGA ATT JAG ÄR FÖRVÅNAD ATT NI HITTAR HEM TILL "SÄNGARNA" VARJE KVÄLL,,,, BRA JOBBAT, DET TYDER PÅ ETT VISST SLÄKTSKAP MED DUVOR SOM ALLTID LYCKAD ORIENTERA SIG HEM... INGEN VET EGENTLIGEN HUR DET GÅR TILL OCH JAG HAR FÅTT EN KÄNSLA AV ATT INTE NI HELLER VET HUR NI KOMMER HEM ALLA GÅNGER. HA EN FORTSATT ROLIG RESA, VI HÄR HEMMA FÖLJER MED SPÄNNING OCH NÖJE ERA ESKAPADER... :-).

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela