trelitervin.blogg.se

En blogg där vi skriver och rapporterar vart i världen vi befinner oss!

Svetten rinner och ölen försvinner...

Publicerad 2014-03-05 06:34:01 i Bilder,

Hej hej hallå!

Ett tag sen vi bloggade men vi har helt enkelt för mycket att göra, men nu tar vi oss tiden. Vi kom fram till Hoi An utan problem men det tråkiga var att vi inte fick checka in förrens 6 timmar senare. Lämnade väskorna och begav oss ut i Vietnams äldsta stad. En av de sakerna Hoi An är känt för deras skräddare som både är skickliga och väldigt billiga. Du kan få en hel kostym för ca 600 kr. Tyvärr hade vi inte riktigt tiden till att göra det eftersom det tar ett par dagar att få den klart. 

Vi var på stranden istället eftersom det var billigare, trodde vi... Vi var på stranden tillsammans med en ungrare som hette Mate, har träffat han på ett par ställen tidigare och var jäkligt kul att ses igen. Stranden är en liten bit bort så man måste hyra cyklar och När vi skulle hem sen så var Davids cykel snodd... Inte första gången det händer honom, så vi fick en härlig promenad hem. Vi trodde de inte hade koll på alla cyklar men dagen vi checkade ut så fick vi böta 500 spänn för en cykel som var värd 20 kr...

Vi hade två svenska tjejer (Olivia och Julia) på rummet och en annan kanadensare (Cassandra) som vi festade med på kvällarna. Innan det blev vi upplärda om tjejer och deras band till trosor, det var tydligen väldigt speciellt.. Jag och David har kanske med 6 par var och hon hade 25 par själv... Ett skratt förlänger livet säger dom och det bjöds det verkligen på här. En utekväll i Hoi An behöver inte bli så dyr om man bara läser på lite granna. Hittade ett ställe där man köpte en öl sen fick du gratis rom och Cola fram till 23. Efter det gick man till ett annat ställe där du betalade 15 kronor så Fick du gratis dricka hela kvällen. Så
Sammanlagt kostade kvällen 30 kr ungefär, as jobbigt verkligen... 

Nu väntade ett par dagar med transport. Flyg från Da nang till huvudstaden Hanoi. Hade vi fått blickar innan så skulle det här inte vara någonting i jämförelse. Folk gick i långbyxor, tjocka jackor och vissa hade till och med mössa och vantar... Och där kom vi i shorts och linne, stack liksom ut lite i mängden. Det var kanske 15 grader ute vilket inte var speciellt kallt... En dag senare flög vi till Bali. 

Trodde jag skulle dö när jag kom fram till Bali, så jäkla varmt och fuktigt. Stranden besöker vi varje dag och svetten bara rinner vad du än gör... Var och åt en av de största bufféer jag sett i mitt liv. För ca 30 kr fick jag på min tallrik: vitlöksbröd, hamburgare, lasagne, pasta carbonara, sallad, biff, kyckling, grillspett, potatissallad och potatismos... Gick faktiskt bara en gång och tog mat då det räckte och blev över... Har även umgåtts med en tjej vi träffade i Kuala Lampur, Elin, som vi festade med en kväll. 

Nu ska vi dra till stranden och ta det lite lugnt, hoppas ni gör detsamma där hemma!

Best regards
Mr J.Larsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela